0

Over Sterkher

Voor ik je vertel waar Sterkher voor staat wil ik je een vraag stellen.

Hoeveel minuten moet je trainen om één chocolate chip cookie te verbranden?

Wat maakt het uit, want de vraag zelf slaat nergens op!

Krachttraining en gezondheid – hoe je beweegt en wat je in je mond stopt – gaat over empowerment: het beste uit jezelf naar boven halen. Krachttraining en gezondheid horen je stress te verminderen, je een krachtig gevoel te geven en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Beide termen moeten je een machtig gevoel geven over waar je lichaam allemaal toe in staat is. Om je vervolgens nieuwsgierig te maken naar wat je nog meer kan bereiken.

Deze principes gelden helemaal tijdens en na je zwangerschap! Je lichaam is in deze periode tot zoveel in staat, ondergaat zoveel verschillende krachten en verdient het daarom om met liefde benadert te worden.

Krachttraining, fitness & gezondheid staan voor bewegen en trainen op manieren waar jij plezier aan beleeft. Het gaat om sterker worden, zowel fysiek als mentaal.

Dus wanneer jij:

 • Maximaal resultaat wil behalen met simpele, effectieve trainingen
 • Er klaar mee bent om steeds in de war te raken door alle tegenstrijdige informatie over sporten tijdens en na je zwangerschap
 • Van je lichaam wil houden, niet alleen om hoe je eruit ziet, maar om wat het allemaal kan
 • Wil weten wat je bekkenbodem is en hoe je klachten voorkomt zonder de hele dag kegels te hoeven doen
 • Er goed uit wil zien, zonder dat je leven alleen maar om eten en trainen draait
 • De sterkste en meest awesome versie van jezelf wilt worden

Dan ben je bij Sterkher aan het juiste adres. Hier leer je meer over pre- en postnataal fitness, krachttraining en hoe je je lichaam gezond houdt op de lange termijn. Dit alles vanuit een no-nonsense, bullshitvrije, evidence-based visie!

Over Romana Serno

Zoals ik hierboven al schrijf hoort fitness je leven niet te domineren, maar een onderdeel te zijn van. Maar, als personal trainer ben ik daar zelf een uitzondering op!

Jou, en andere vrouwen, wil ik helpen bij het ontdekken van jouw fysieke en mentale potentie. Dit doe ik door het geven van personal training en te schrijven over fitness & gezondheid. Krachttraining is hierbij mijn belangrijkste tool.

Mijn filosofie draait om nuchtere en simpele principes wanneer het op fitness en gezondheid aankomt. En mijn main goal is dus om jou te helpen bij het bereiken van je fitness doelen op een nuchtere en simpele manier waardoor je resultaten blijvend zijn.

Personal training geef ik bij Vondelgym en ook geef ik daar de Strongher lessen: groepstrainingen waar alleen vrouwen welkom zijn. Voor ik bij Vondelgym begon heb ik twee jaar gewerkt als personal trainer & fitness trainer bij Only4Ladies en FemmeGym in Amsterdam.

De afgelopen jaren heb ik in de praktijk dus veel geleerd over krachttraining, beweging en voeding. Formeel heb ik mijn kennis bijgeschaafd door het behalen van certificaten:

 • NSCA-PT
 • Girls Gone Strong Pre- &Postnatal Coach
 • Fit for Birth Pre & Post Natal Corrective Exercise Specialist
 • Functional Stability Training
 • Training for the Pelvic Floor
 • Postpartum Corrective Exercise Specialist

De afgelopen jaren ben ik mij gaan specialiseren in pre & post-nataal fitness. Ik vind het heel bijzonder dat ik vrouwen mag begeleiden tijdens de veranderingen die ze doormaken in hun zwangerschap en postnatale periode. Het is tenslotte een tijd waarin je hele leven op zijn kop staat! Ik vind het belangrijk dat jij tijdens en na je zwangerschap het gevoel hebt dat er voor je wordt gezorgd wanneer je daar zelf wat minder energie voor hebt.

Wanneer ik niet bezig ben met fitness dan sta ik het liefst in de keuken: ik ben gek op koken en het uitproberen van nieuwe gerechten! Ook lees ik graag, rij ik paard en.. ben ik afgestudeerd als museologe. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan door een museum te dwalen en mijn fantasie over vroegere tijden de vrije loop te laten.

Tot slot hoop ik dat je geniet van je reis naar de meest awesome versie van jezelf!