0

Over Sterkher

Voor ik je vertel waar Sterkher voor staat wil ik je een vraag stellen.

Hoeveel minuten moet je trainen om één chocolate chip cookie te verbranden?

Wat maakt het uit, want de vraag zelf slaat nergens op!

Krachttraining en gezondheid – hoe je beweegt en wat je in je mond stopt – gaat over empowerment: het beste uit jezelf naar boven halen. Krachttraining en gezondheid horen je stress te verminderen, je een krachtig gevoel te geven en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Beide termen moeten je een machtig gevoel geven over waar je lichaam allemaal toe in staat is. Om je vervolgens nieuwsgierig te maken naar wat je nog meer kan bereiken.

Fitness en gezond zijn staan niet voor eindeloze crash diëten of het vermijden van voedingsmiddelen (dit leidt tot obsessief gedrag en binge eten). Je hoeft je niet schuldig te voelen wanneer je een keer een hele pizza naar binnen werkt of je favoriete toetje.

Het gaat er niet om dat je door middel van trainen je ‘eten hebt verdiend’ of dat je jezelf met keihard sporten straft voor wat je allemaal hebt gegeten. Krachttraining, fitness & gezondheid staan voor bewegen en trainen op manieren waar jij plezier aan beleeft. Het gaat om sterker worden, zowel fysiek als mentaal.

Dus wanneer jij:

 • Maximaal resultaat wil behalen met simpele, effectieve trainingen
 • Diëten zat bent en los wil komen van obsessieve eet gewoontes
 • Er klaar mee bent om steeds in de war te raken door alle tegenstrijdige fitness informatie
 • Van je lichaam wil houden, niet alleen om hoe je eruit ziet, maar om wat het allemaal kan
 • Er goed uit wil zien, zonder dat je leven alleen maar om eten en trainen draait
 • De sterkste en meest awesome versie van jezelf wilt worden

Dan ben je bij Sterkher aan het juiste adres. Hier leer je meer over krachttraining & voeding op een no-nonsense, bullshit vrije manier.

Over Romana Serno

Zoals ik hierboven al schrijf hoort fitness je leven niet te domineren, maar een onderdeel te zijn van. Maar, als personal trainer ben ik daar zelf een uitzondering op!

Jou, en andere vrouwen, wil ik helpen bij het ontdekken van jouw fysieke en mentale potentie. Dit doe ik door het geven van personal training en te schrijven over fitness & gezondheid. Krachttraining is hierbij mijn belangrijkste tool.

Mijn filosofie draait om nuchtere en simpele principes wanneer het op fitness en gezondheid aankomt. En mijn main goal is dus om jou te helpen bij het bereiken van je fitness doelen op een nuchtere en simpele manier waardoor je resultaten blijvend zijn.

Personal training geef ik bij Vondelgym en ook geef ik daar de Strongher lessen: groepstrainingen waar alleen vrouwen welkom zijn. Voor ik bij Vondelgym begon heb ik twee jaar gewerkt als personal trainer & fitness trainer bij Only4Ladies en FemmeGym in Amsterdam.

De afgelopen jaren heb ik in de praktijk dus veel geleerd over krachttraining, beweging en voeding. Formeel heb ik mijn kennis bijgeschaafd door het behalen van certificaten:

 • NSCA-PT
 • Girls Gone Strong Pre- &Postnatal Coach
 • Fit for Birth Pre & Post Natal Corrective Exercise Specialist
 • Functional Stability Training
 • Training for the Pelvic Floor

De afgelopen twee jaar ben ik mij gaan specialiseren in pre & post-nataal fitness. Ik vind het heel bijzonder dat ik vrouwen mag begeleiden tijdens de veranderingen die ze doormaken in hun zwangerschap en postnatale periode. Het is tenslotte een tijd waarin je hele leven op zijn kop staat! Ik vind het belangrijk dat jij tijdens en na je zwangerschap het gevoel hebt dat er voor je wordt gezorgd wanneer je daar zelf wat minder energie voor hebt.

Wanneer ik niet bezig ben met fitness dan sta ik het liefst in de keuken: ik ben gek op koken en het uitproberen van nieuwe gerechten! Ook lees ik graag, rij ik paard en.. ben ik afgestudeerd als museologe. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan door een museum te dwalen en mijn fantasie over vroegere tijden de vrije loop te laten.

Tot slot hoop ik dat je geniet van je reis naar de meest awesome versie van jezelf!