Meer dan 5000 vrouwen gingen je voor bij het volgen van een programma van SterkHer.

Fysiek terug de werkvloer op

Als nieuwe moeder is het belangrijk dat je de tijd neemt om een band met je pasgeboren kindje op te bouwen en dat je in de kraamperiode bezig bent met liefhebben en verzorgen. Dit geldt zowel voor jezelf als voor de baby. Misschien sta je te popelen om weer zo snel mogelijk terug te keren naar je pre-baby workout routine – of wat voor workout dan ook – maar dit kan nog even duren. En dat is helemaal oké.

Echter zijn er wel een aantal oefeningen die je al vanaf de eerste 6 weken na je zwangerschap mag doen en waar je veel baat bij kunt hebben bij het herstel van je lichaam. De tijd nemen en gericht oefeningen doen om lichamelijk te herstellen na je zwangerschap helpt om je weer comfortabel te voelen in je eigen lijf, je lichaam zowel van binnen als buiten weer sterk te krijgen én maakt het terugkeren op de werkvloer na je verlof een stuk soepeler. Letterlijk en figuurlijk.

Een zwangerschap, en daarna de bevalling, is fysiek uitputtend voor je lichaam. Daarom wordt je aangeraden om de eerste 6 weken na je bevalling echt uit te rusten. Maar uitrusten betekent niet dat je helemaal niet mag of hoeft te bewegen! Stel je doet die eerste 6 weken niet anders dan rusten terwijl je voor je baby zorgt. Dit zorgen voor je baby kan bij jou lichamelijk vage klachten opleveren, omdat je soms uren in dezelfde houding zit.

Denk bijvoorbeeld aan zeurende pijn tussen je schouderbladen die maar niet wegtrekt of last van je onderrug. Dan zijn opeens de eerste 6 weken voorbij en kort daarna ook nog eens je verlof. Je gaat weer aan het werk en zit 8 uur per dag op je bureaustoel in dezelfde houding.
De pijn tussen je schouderbladen en in je onderrug wordt erger en wanneer je thuis je baby aan het voeden bent, is de pijn inmiddels bijna ondraaglijk. Wat moet je doen? Naar de fysio dan maar voor een massage! Of…. is er een oplossing voor de lange termijn? Je wilt je natuurlijk niet ziekmelden nu je net weer bent begonnen met werken. Gelukkig is er een heel simpele oplossing voor dit soort typische pijnklachten namelijk: bewegen!

Om je lichaam na je zwangerschap goed te laten herstellen is het belangrijk om gericht te bewegen. En hiermee kun je dus al tijdens je verlof beginnen zodat jij straks je bureaustoel de baas bent en geen last krijgt van je schouders of onderrug.

Nu zal jij je misschien afvragen wat je dan precies kan doen en daar heb ik een heel mooi antwoord op: vraag je werkgever om hulp!

In opdracht van De Atleetfabriek heb ik een programma geschreven waar je thuis mee aan de slag gaat, zodat jij je na jouw zwangerschapsverlof fysiek fit en sterk voelt en weer zin hebt om aan het werk te gaan. De Atleetfabriek verzorgt vitaliteitsprogramma’s bij bedrijven, waarmee werknemers de tools krijgen aangereikt om fit worden en fit blijven. Deze programma’s worden begeleidt door professionele trainers die jou, zowel aan de hand van theorie als praktijk, leren hoe je een goede balans verkrijgt tussen je werk- en privéleven.

Ik ben ervan overtuigd dat die balans zelf vinden, in combinatie met een pasgeboren baby, oververmoeidheid en een nieuw lijf, moeilijk en onnodig is. Daarom ben ik zo blij met deze samenwerking met de Atleetfabriek! Wij, en jouw werkgever, gaan jou namelijk helpen bij het
vinden en behouden van deze balans. Waarbij de eerste stap bewegen is!

Hoe werkt het?

Om deel te kunnen nemen aan het programma moet jouw werkgever een samenwerking aangaan met De Atleetfabriek. Wellicht doet je werkgever dit nu al, maar is het postnatale programma nog geen onderdeel van het huidige aanbod. Op de website van De Atleetfabriek vind je meer informatie over hun programma’s, maar ook de gegevens die je door kunt sturen aan je werkgever zodat die voorzien is van alle benodigde informatie.

Hoe ziet het programma eruit?

Vanaf 2 tot 3 weken na je bevalling mag je alweer beginnen met bewegen om zo de connectie met je core te herstellen en je spieren sterk en soepel te krijgen. Met het postnatale programma van De Atleetfabriek en Sterkher ga je elke dag thuis 10-15 minuten aan de slag waarbij je werkt aan je ademhaling, versterken van je core en bilspieren en het soepel houden van je lijf. De oefeningen krijg je op video te zien en ook ontvang je een handleiding met informatie over de oefeningen en waarom goed herstellen na je zwangerschap zo belangrijk is.
De intensiteit van de oefeningen wordt na 6 weken (of later, indien je een keizersnede hebt gehad) zwaarder en ook is er dan de mogelijkheid om twee keer per week thuis 30 – 60 minuten een workout te doen zonder dat je hier specifiek materiaal voor nodig hebt.

Stuur je werkgever de website van De Atleetfabriek door voor meer informatie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.