Meer dan 5000 vrouwen gingen je voor bij het volgen van een programma van SterkHer.

In je beste shape na je zwangerschap

Zoals je zelf aan den lijve hebt ondervonden is een zwangerschap zwaar: zowel fysiek als mentaal.

Dit maakt dat sporten na de zwangerschap meer is dan ‘weer in shape’ raken. Je bekkenbodem, de rest van je core en je gehele lijf hebben tijd en specifieke oefeningen nodig om weer sterk te worden en blijven.

Overtollige kilo’s raak je echt wel weer kwijt: dit heeft namelijk voor 80% met je voeding te maken en niet zoveel met de type workouts die je doet.

Daarom vind ik het zo belangrijk dat je op een veilige en effectieve manier het sporten weer oppakt na de de bevalling. Om bekkenbodemklachten te voorkomen of te verhelpen. Liever de eerste 6 tot 12 maanden na je bevalling op een iets rustiger tempo en specifiek trainen, dan dat je over 5 jaar met een verzakking rondloopt. Dat wil je echt niet.

Om deze redenen heb ik het Postnataal Fit programma ontwikkeld.

Aan de hand van dit programma ga je aan de slag, zowel thuis als in de gym.

De focus ligt thuis op het correct leren ademhalen: zodat je je bekkenbodem en core effectief gebruikt en een eventuele diastase geneest. Daarbij doe je oefeningen om je hele lijf lenig te houden. Dragen, voeden, knuffelen: dit zijn eentonige houdingen die je lichaam stijf en pijnlijk kunnen doen aanvoelen.

In de sportschool doe je krachttraining: oefeningen die veilig en effectief zijn voor het postpartum lichaam. Dit zijn geen suffe oefeningen, bewegingen waarbij je niks mag of je niet inspant. Het tegenovergestelde! Je leert de spieren gebruiken die je een shape geven waar je blij van wordt: billen, benen, je core en uiteraard ook je bovenlijf. Daarbij zijn de oefeningen functioneel en dragen ze over naar het dagelijks leven. Je peuter 50 keer op een dag optillen voelt opeens niet meer vermoeiend, maar doe je makkelijk.

Hoe zien die oefeningen er dan uit?

Om je een indruk te geven staan hieronder 3 oefeningen uit het programma. Een voor de benen, een voor het bovenlijf en een voor de core.

#1 Bulgarian split squat

#2 1-arm dumbell floorpress

#3 Core engaged dead bugs

Misschien ken je deze oefeningen niet en dan denk ik: des te beter! Een nieuwe uitdaging en iets anders om je op te focussen dan ‘zo snel mogelijk weer je oude lichaam terug’.

Denk beste shape en niet terug in shape

Na je zwangerschap is je lichaam veranderd. En dat is niet iets negatiefs, maar juist heel mooi, want je hebt er een prachtig kind (of meerdere) voor teruggekregen. Accepteer dus dat je lijf anders is en dus ook anders reageert op sporten en bewegen. Je komt echt wel weer in een shape waarin jij je prettig en fit voelt, maar dit zal er waarschijnlijk anders uitzien dan voor je zwangerschap.

Om jou dit jaar nog wat beter op weg te helpen bij het terugvinden van jezelf en een het ontwikkelen van een sterk en fit lijf, heb ik iets leuks.

20% korting op Postnataal Fit

Met de code ‘sterkher1820’ krijg je tot en met zondag 14 januari 20% korting op Postnataal Fit. Dat is dus 28 weken aan oefeningen voor omgerekend 2,77 euro per week. Een koopje dus!

Via deze link om je op de product pagina en koop je eenvoudig via Ideal het programma.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.