Meer dan 10.000 vrouwen gingen je voor bij het volgen van een programma van SterkHer.

De meest gelezen artikelen van 2017: een overzicht

Dat ik dit jaar veel inspiratie had om te schrijven blijkt wel uit de 32 artikelen die er sinds januari 2017 op Sterkher zijn verschenen. Op een aantal na beslaan ze allemaal het onderwerp pre- of postnataal fitness. Logisch, want daar ben ik in gespecialiseerd en ligt mijn passie. Verwacht in 2018 nog meer diepgaande artikelen over fitness voor, tijdens en na je zwangerschap. Ook ben ik van plan om af en toe een wat persoonlijker blog te plaatsen, zodat jullie ontdekken wie er achter al die lange blogs zit!

Hieronder volgt een overzicht van de artikelen die jullie volgens mijn server statistieken het meest hebben gelezen.

1. Mijn diastase gaat niet weg! – Een diastase is een serieus probleem als je er één hebt en vaak zijn er meerdere stukjes van de puzzel nodig om dit probleem op te lossen. In dit artikel geef ik een aantal oorzaken waardoor het kan dat je soms na jaren nog steeds met een diastase rondloopt.

2. Trainen na je bevalling, deel 1 – Het eerste halfjaar na je bevalling kan je je het beste richten op het herstellen van je bekkenbodem, inner core unit, rechte buikspieren, linea alba en het kweken van sterke, functioneel werkende spieren.

3. Sporten met een baarmoederverzakking – Een verzakking betekent niet het einde van de wereld. In dit artikel leg ik uit wat een verzakking is en hoe je ermee omgaat in de sportschool.

4. Wat je moet weten over je bekkenbodemspieren – anatomie, functie, wat er met je bekkenbodem gebeurt tijdens na je zwangerschap: het komt allemaal voorbij in dit artikel.

5. Mijn favoriete coaching cues – ribben omlaag, adem uit door je mond, hele voet op de grond, dubbele kin. Mijn klanten en de dames uit de Strongher (Mama) lessen worden soms gek van me, maar ze werken wel die cues!

Artikelen waarvan ik had gewild dat ze meer waren gelezen!

1. De 7 eigenschappen van een effectieve warming-up – Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je training, maar het wordt zo vaak overgeslagen: de warming-up. Lezen dus dit artikel.

2. Ben jij een billenknijper?  – Die leuke Mom jeans van de Topshop daar ligt het niet aan, die platte kont. Die heb je zonder die spijkerbroek ook. In dit artikel lees je waarom dat zo is.

3. Hardlopen na je zwangerschap – Daar kan je het eerste halfjaar na je zwangerschap beter even mee wachten. Een core die nog niet optimaal werkt, herstellende bekkenbodemspieren, oververmoeidheid en zo zijn er nog meer redenen waarom hardlopen niet de beste optie is na een zwangerschap.

Ik heb zoveel inspiratie voor 2018

Wat was dit een heerlijk jaar zeg. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Ik heb zoveel fantastische, liefdevolle en inspirerende vrouwen ontmoet het afgelopen jaar. Een heleboel heb ik mogen helpen bij het behalen van hun doelstellingen, bij het fit blijven tijdens de zwangerschap en een groot deel help ik nu nog steeds! Met een aantal klanten heb ik een prachtige vriendschap opgebouwd buiten de gym en daar ben ik zo dankbaar voor.

De Strongher en Strongher Mama lessen die ik geef bij Vondelgym, samen met een paar hele toffe vrouwelijke trainers, gaan goed en ik zie en hoor dat vrouwen zoveel uit de lessen halen! In 2018 breiden we de Strongher tak uit met een educatieve evenementen en hopelijk nog meer lessen op het rooster!

Tot slot wil ik nog even wat licht schijnen op mijn online programma, Postnataal Fit.

De afgelopen weken ben ik druk bezig met het verbeteren van dit programma. De handleiding is uitgebreid, het Core Restore gedeelte gaat van 8 naar 10 weken en nu werk ik aan het programma voor in de sportschool. Deze gaat van 12 naar 20 (!!!) weken. Inclusief tips om cardio weer op te pakken, nieuwe oefeningen en filmpjes en het programma blijft keizersnede + verzakking ‘proof’. Indien je het programma nu al volgt: je krijgt bericht zodra het vernieuwde Postnataal Fit te downloaden is!

Nog meer mooi 2018 nieuws

Samen met Valentine Dekker van Vitalitien werk ik aan Sterkher Zwanger. Online coaching tijdens en na je zwangerschap. Zowel coaching op het gebied van sporten als voeding.

We zijn er keihard mee bezig om dit in het voorjaar van 2018 online te krijgen en je kan je alvast aanmelden via de website.

Op naar het helpen van nog meer van jullie  in 2018 bij het hebben van een fitte zwangerschap en voorspoedig postpartum herstel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.