Postnataal Fit

Het programma dat jou helpt bij het veilig en effectief herstellen van je core en bekkenbodem na de zwangerschap.

Alles wat je nodig hebt voor een veilig herstel op één plek.

Postnataal Fit is een online, evidence-based programma dat jou helpt bij het rehabiliteren van jouw lichaam na de zwangerschap. Je core, bekkenbodem en de rest van je lijf krijgen een hoop te verduren tijdens een zwangerschap.

 

Herstel gaat verder dan 6 weken wachten tot je ‘alles’ weer mag doen.

 

Postpartum herstel vraagt om een gericht programma met de focus op het terugwinnen van je connectie met je core en bekkenbodem, ademhaling en het ontwikkelen van een sterk lichaam. Postnataal Fit is dat gerichte programma.

Sterk en fit zijn na je zwangerschap gaat om in je kracht staan, met een sterke basis vanuit je core en bekkenbodem, zodat je vanaf daar de vrijheid hebt om te bewegen zoals jij wil.

Postnataal Fit bestaat daarom uit twee onderdelen: een 8 weken herstelprogramma voor je bekkenbodem + core en een programma voor in de gym of thuis. Het gymprogramma duurt 16 weken en bestaat uit 2 nieuwe trainingen per 4 weken. Het thuisprogramma duurt 12 weken en bestaat uit 4 nieuwe workouts per 4 weken.

Postnataal Fit bestaat uit

Handleiding

Een uitgebreide handleiding bestaande uit zowel tekst- als videomateriaal, zodat je begrijpt waarom gericht herstellen postpartum zo belangrijk is voor de gezondheid van je core en bekkenbodem op de lange termijn.

Workouts

Meerdere programma's die je zowel volledig thuis als in de gym kunt volgen. Een 8 weken herstelprogramma voor je bekkenbodem + core, een 12 weken workout programma voor thuis en een 16 weken workout programma voor in de gym. Jij kiest de optie die het beste bij jouw situatie past.

Video

Alle oefeningen hebben een instructie video en ook vind je uitleg over het belang van een goede ademhaling, core spanning, diastase en postuur terug op video. Zie voor een voorbeeld de video aan het begin van deze pagina!

Community

Word lid van onze besloten Facebook groep, waarin je je onder gelijkgestemde vrouwen bevindt. We zijn inmiddels met meer dan 2500 vrouwen die allemaal in hun eigen pre- of postnatale reis zitten!

Groepscoaching

Ontvang feedback op je uitvoering van de oefeningen via de besloten FB groep. Ook heb je hier de mogelijkheid om andere vragen te stellen over sporten en herstel na je zwangerschap.

Alles op één plek

Het programma komt niet in een PDF-bestand, maar bestaat uit een online omgeving waar je zo vaak naar terug kunt keren als jij wil. Je houdt namelijk ALTIJD toegang tot je programma en kan deze dus na een eventuele volgende zwangerschap herhalen.

Kies hier de optie die bij jou past!

Postnataal Fit

Optie A
89
Eenmalig
 • Bekkenbodem programma
 • Gym programma
 • Thuis programma
 • Uitgebreide handleiding
 • Bonus materiaal
 • Groepscoaching

Postnataal Fit

Optie B
69
Eenmalig
 • Bekkenbodem programma
 • Thuis programma
 • Uitgebreide handleiding
 • Bonus materiaal
 • Groepscoaching
 • GEEN Gym programma

Een 8 weken herstelplan voor je bekkenbodem + core

De oefeningen zijn veilig voor wanneer je een vaginale bevalling of keizersnede hebt gehad.

Een thuis of gym programma

Je bepaalt zelf of je het thuis of gym programma uitvoert. Beide programma's voer je zelfstandig uit. Het thuisprogramma bestaat uit 4 nieuwe workouts per 4 weken en duurt 12 weken. Het gymprogramma bestaat uit drie tot vier nieuwe workouts per 4 weken en duurt 16 weken. Zie de video's voor een voorbeeld van het type oefeningen dat je kan verwachten!

Een uitgebreide handleiding

Zodat je begrijpt waarom we bepaalde keuzes maken tijdens ons postpartum herstel en leert wat een diastase of verzakking is en hoe je hiermee om kunt gaan tijdens het sporten en je dagelijks leven.

Support

Groepscoaching via een besloten FB-groep en contact met andere moeders die het programma volgen. Twijfel je over je uitvoering bij een oefening? I got you!

Lees hier wat anderen te zeggen hebben over Postnataal Fit!

Veelgestelde Vragen

Vind hier antwoord op je vraag!

Het enige wat je nodig hebt is een set van twee verstelbare dumbbells, een lange weerstandsband van een lichte weerstand (15kg) en een set mini-bands of 1 mini-band.

 

 • Een lange weerstandsband van een lichte weerstand. KLIK HIER.
 • Een set van twee verstelbare dumbbells. KLIK HIER.
 • Een mini-band van een medium en/of zware weerstand. Kortingscode: Sterkher. KLIK HIER. 
 

Werkt een link niet meer? Kijk dan zelf op de website of je het product kan vinden of vraag het aan het desbetreffende bedrijf waar je je fitness materiaal wil kopen.

 

LET OP! Is iets uitverkocht op de website? Je kan ook 2 lichte dumbbells van ieder 5kg en 1 of 2 zwaarder van 10-12kg kopen. Een mini-band is geen must: je kan ook een knoop in je lange elastiek leggen.

 

Ook op andere websites vind je deze artikelen: fitness-seller.nl helisports.nl nl.gymshark.nl en ook de Action verkoopt bovenstaande artikelen.

Het programma bestaat uit twee onderdelen: Core Resore en Core Connection.

Core Restore is het bekkenbodem herstelprogramma en duurt 8 weken.

Core Connection duurt in de GYM 16 weken en THUIS 12 weken.

Je moet niks ;)  Er zijn per 4 weken 3-4 trainingen: Je kan ervoor kiezen om 2,3 of 4 keer per week het programma te volgen. Hoe dit werkt, lees je in de handleiding.

De workouts duren ongeveer 45 minuten, maar je kunt uiteraard zelf bepalen of je de hele workout doet of een deel. 

Je kan direct na je bevalling met het programma beginnen. Dit is afhankelijk van of je een keizersnede hebt gehad en of je je goed genoeg voelt om weer voorzichtig met bewegen te beginnen.

Ja! In de handleiding geven we meer informatie over wanneer en waar in het programma je kunt starten na een keizersnede. 

Met behulp van de tips uit de handleiding en de oefeningen van het thuisprogramma leer je hoe je met de juiste strategie klachten als een diastase, incontinentie en een verzakking kan voorkomen en/of verhelpen.

De oefeningen in de gym helpen je vervolgens om de juiste spieren te versterken die jou pijnvrij en veilig helpen bewegen.

Overleg altijd met een medisch professional voor je start met een online trainingsprogramma.

Postnataal Fit is een online  programma dat je zelfstandig uitvoert. Het bevat geen personal training en/of online coaching. Wel bevat het programma groepscoaching via een besloten Facebook groep. Daar kan je filmpjes uploaden van je techniek en vragen stellen over je herstel.

Indien je al die tijd niets specifieks voor het herstel van je postpartum lijf hebt gedaan: ABSOLUUT!

Je lichaam valt na een bevalling niet opeens terug op haar oude niveau, maar heeft gerichte oefeningen en een logische opbouw qua progressie nodig om dit weer sterk te worden en blijven.

 

Ben je meer dan 4 maanden terug bevallen en heb je nog steeds lichamelijke klachten? Ook dan is Postnataal Fit een goede optie, omdat je weer vanuit de basis start en zo je lichaam geleidelijk sterker maakt. Denk aan klachten als een navelbreuk, blijvende diastase of een verzakking.

Postnataal Fit is onderdeel van Sterkher Personal Training en staat volledig los van Vondelgym.

Een lidmaatschap bij Vondelgym zit dus niet bij de prijs inbegrepen

Het programma is digitaal. Na aanschaf log je in via de website en kom je terecht in de Member Area.

Vanuit daar kan je alle workouts volgen en bestanden downloaden. Ook op je tablet of smartphone! En: je houdt levenslang toegang tot het programma!

Optie A kost eenmalig 89 euro.

Optie B kost eenmalig 69 euro.

Optie A bevat het thuis EN gymprogramma.

Optie B bevat het thuisprogramma.

Beide opties bevatten het bekkenbodem + core herstelprogramma.

START NU!

Postnataal Fit

Optie A
89
Eenmalig
 • Bekkenbodem programma
 • Gym programma
 • Thuis programma
 • Uitgebreide handleiding
 • Bonus materiaal
 • Groepscoaching

Postnataal Fit

Optie B
69
Eenmalig
 • Bekkenbodem programma
 • Thuis programma
 • Uitgebreide handleiding
 • Bonus materiaal
 • Groepscoaching
 • GEEN Gym programma

Zin om aan de slag te gaan met Postnataal Fit?

Na aanschaf van het programma kan je direct inloggen via MIJN ACCOUNT. Daar word je doorgestuurd naar de MEMBER AREA en vanaf daar start je meteen met je programma. Je toegang verloopt NIET dus je kan ook op een later moment het programma starten en zo vaak terugkeren als je wil. 

Heb je toch nog een vraag? Klik op onderstaande knop om doorgelinkt te worden naar het contact formulier.