Sterkher | Personal training voor vrouwen
Blog

Protein cheesecake

Ik ben altijd een beetje voorzichtig wanneer het op koken met proteïne poeder aankomt: het maakt iets vaak droog, ‘overcooked’ en minder lekker dan zonder. Echter heeft het in deze cheesecake heel goed uitgepakt! De cheesecake smaakt helemaal niet droog, maar juist een beetje smeuïg en lekker zoet. En dat terwijl één punt slechts rond de 215 calorieën bevat waarvan maar liefst 29 gram eiwit! Dankzij de cranberries zitten er ook nog eens redelijk wat vezels in de taart en daarom vultie ook nog eens aardig. De cheesecake heeft geen ‘bodem’, simpelweg zodat er zo min mogelijk calorieën inzitten.

Wat heb je nodig:

  • Een oven op 200 graden
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Klein pannetje voor de cranberriesaus

Wat zit erin:

  • 1 kilo magere kwark
  • 200 gram roomkaas light
  • 3 eieren
  • 60 gram proteïne poeder vanille
  • 2 theelepels vanille extract
  • kaneel naar smaak
  • 1 theelepel vloeibare zoetstof (bijvoorbeeld die van Natrena)

Voor de cranberriesaus heb je nodig:

  • 250 gram cranberries
  • 200 ml water
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel vloeibare zoetstof (mocht je de saus te zuur vinden)
  • kaneel naar smaak

Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur komt voor je alle ingrediënten door elkaar mixt in een beslagkom. Doe het bakpapier in je bakvorm (helemaal) en giet hier het beslag in. Bedek de bovenkant met aluminiumfolie, anders droogt de cheesecake uit in de oven (proteïne peoder hè). Bak de taart 40 minuten op 200 graden: het midden moet nog een beetje beweeglijk zijn en alleen de randen mogen heel lichtbruin gekleurd zijn. Laat de taart afkoelen op kamertemperatuur en zet vervolgens nog minimaal 2 uur in de koelkast.

De cranberriesaus is heel simpel om te maken. Gooi de cranberries samen met de 200 ml water in een klein pannetje en breng aan de kook. Zodra je de cranberries makkelijk stuk kan drukken met een vork, doe je de suiker in de pan en laat zachtjes doorkoken tot de saus begint in te dikken (blijf roeren!). Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet de saus vervolgens over de taart heen en klaar ben je :).

Dan nu het belangrijkste gedeelte van deze post, de macro’s:

Voor de hele taart:

  • Calorieën: 1750
  • Fat: 50 gram
  • Carbs: 92 gram
  • Protein: 233 gram

Per punt (verdeel in 8 stukken):

  • Calorieën: 218
  • Fat: 6.25 gram
  • Carbs: 11.5 gram
  • Protein: 29.1 gram

 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: