Zodra september en oktober aanbreken, krijg ik heel veel zin in herfst baksels: appeltaart, appelflappen, gepocheerde peertjes, kruidnoten, speculaas en worteltaart. Die laatste bevat helaas, de appeltaart trouwens ook, heel veel calorieën en niet al te beste macro’s voor een dieet of cutfase. Vet en koolhydraten en maar een beetje eiwitten. Dat moest anders kunnen, dacht ik zo.
En het is me gelukt. Het recept voor mijn worteltaartje bevat in totaal 1079 calorieën en maar liefst 85 gram eiwitten voor de hele cake! En de smaak van de frosting is echt niet te onderscheiden van de real deal. Deze taart kost je ongeveer twintig minuten om in elkaar te zetten, en vervolgens moet je nog een uur wachten voor je de frosting erop kan smeren en hem kan aansnijden. Geduld is een schone zaak.
Wat heb je nodig voor de cake?
- 2 rijpe bananen
- 250 gram wortelrasp
- 3 eieren
- 1 schep vanille whey
- 50 gram volkoren meel (havermout kan, denk ik, ook)
- 15 gram bloem
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 eetlepel kokosmeel (optioneel, anders 2 theelepels cacaopoeder)
- 1 theelepel kaneel
- 5 kardemom peulen, fijn gemalen
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- vloeibare zoetstof naar smaak
Wat heb je nodig voor de frosting?
- 100 gram Griekse yoghurt 0% vet of 100 gram Skyr. Geen ‘dunne’ kwark of Griekse yoghurt (Optimel is te dun) gebruiken, dan wordt het mengsel te vloeibaar
- 200 gram low fat roomkaas (Lidl, Philadelphia, alles kan)
- merg van 1 vanille stokje
- 15 gram poedersuiker
- 10 gram vanille whey
- vloeibare zoetstof naar smaak
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 20cm goed in. Doe de bananen, wortelrasp en eieren in de blender. Giet het mengsel in een beslagkom en meng met een spatel de droge ingrediënten erdoorheen. Zet de cake voor 25 – 30 minuten in de oven. Als een satéprikker schoon uit de cake komt, is die klaar.
Laat volledig afkoelen voor je de frosting maakt. Doe voor de frosting alle ingrediënten in een beslagkom en meng deze goed door elkaar. Besmeer de cake ermee en maak eventueel af met wat pecannoten of walnoten als garnering.
Macro’s voor de hele cake, inclusief frosting.
Cals: 1079
Vetten: 29 gram
Koolhydraten: 114 gram
Eiwitten: 85 gram
Een kwart stuk bevat 270 cals, 7,25 gram vet, 28,5 gram koolhydraten en 21,25 gram eiwitten.
3 reacties
i love carrot cake <3
die ga ik proberen te maken.
Komt er nog een status update voor je wedstrijd voorbereidingen?
groetjes, Esther
Hi Esther,
Jaa zeker! Dit weekend komt er weer een post online :).
Groetjes,
Romana
Ik heb hem net weer gemaakt hoor! Super makkelijk en lekker :D